Nočky po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 500 g Bramborové noky
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1760 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 67.2 mg
  • Draslík 892.4 mg
  • Vláknina 10910 mg
  • Vitamín A 10910 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmahneme slaninu, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  • 2

    Přidáme rajčata v plechovce, feferonku zbavenou semínek nakrájenou najemno.

  • 3

    Přivedeme k varu a necháme vařit, dokud se rajčata nevyvaří a omáčka nezhoustne.

  • 4

    Mezitím uvaříme nočky dle návodu v osolené vodě.

  • 5

    Poté je vyjmeme z vody a servírujeme s omáčkou.

Komentáře k receptu