Krupicové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Pšeničná krupice
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 228.7 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 2880 mg
  • Vitamín A 2880 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do osoleného mléka přidáme máslo (půl dávky) a přivedeme k varu. Přisypeme krupici při započetí varu a za stálého míchání povaříme.

  • 2

    Kaši odstavíme, přidáme vejce, nastrouhaný sýr (půl dávky), řádně zamícháme a rozetřeme na porcelánovou plochou mísu a necháme vychladnout.

  • 3

    Ztuhlou kaši krájíme na obdélníky, složíme na nízkou zapékací misku střídavě s nastrouhaným sýrem, pokapeme máslem a zprudka zapečeme.

Komentáře k receptu