Rizoto z vařené slepice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1671 kcal
- Sacharidy 156 g
- Tuky 50 g
- Sodík 98966 mg
- Bílkoviny 147 g
- Uhlovodany 156 g
- Cholesterol 390.5 mg
- Draslík 1882.5 mg
- Vláknina 33251.3 mg
- Vitamín A 33251.3 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařenou slepici vykostíme, maso nakrájíme na drobné kousky a osolíme.
-
2
Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme, podlijeme a dusíme do měkka.
-
3
Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme do měkka.
-
4
Jakmile je maso i rýže měkké, smícháme vše v míse.
-
5
Naběračkou tvarujeme rizoto do úhledných kopečků, které posypeme strouhaným sýrem a podáváme k němu bílou bešamelovou omáčku.