Rizoto se sušenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Cibule
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 320 g Rýže loupaná
  • 80 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 50 ml Víno bílé
  • 800 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1114 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 672.5 mg
  • Vláknina 10771.2 mg
  • Vitamín A 10771.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Společně s bobkovým listem ji orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Přidáme rýži a krátce cca 1 min opražíme. Poté zalijeme vínem a promícháme. Přidáme naběračku vývaru, část nasekané bazalky a polovinu rajčat, která předem necháme okapat a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Přivedeme k varu a za stálého míchání postupně přiléváme zbytek vývaru, dokud rýže nebude hotová.

  • 3

    Nakonec vmícháme lžíci oleje, nastrouhaný sýr, zbytek rajčat a nasekanou bazalku.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu