Rizoto se sušenými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1114 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 8.7 mg
- Draslík 672.5 mg
- Vláknina 10771.2 mg
- Vitamín A 10771.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Společně s bobkovým listem ji orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Přidáme rýži a krátce cca 1 min opražíme. Poté zalijeme vínem a promícháme. Přidáme naběračku vývaru, část nasekané bazalky a polovinu rajčat, která předem necháme okapat a nakrájíme na kousky.
-
2
Přivedeme k varu a za stálého míchání postupně přiléváme zbytek vývaru, dokud rýže nebude hotová.
-
3
Nakonec vmícháme lžíci oleje, nastrouhaný sýr, zbytek rajčat a nasekanou bazalku.
-
4
Ihned podáváme.