Rizoto se špenátem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 200 g Pórek
  • 400 g Rýže loupaná
  • 130 g Hrášek mražený
  • 150 g Baby špenát
  • 10 g Máta
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1596 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 23.2 mg
  • Draslík 735.4 mg
  • Vláknina 14145.2 mg
  • Vitamín A 14145.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát opláchneme a necháme dobře okapat. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek rozebereme na listy, dobře propláchneme a pokrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme. Mátu omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme slaninu, česnek a pórek, smažíme 3 minuty. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přimícháme i hrášek a špenát. Osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu