Rizoto na milánský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1430 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 428.8 mg
- Vláknina 7080.9 mg
- Vitamín A 7080.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
-
2
Do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.
-
3
Jakmile je rýže hotová, přidáme do rizota bylinky a koření, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.