Rizoto na milánský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 300 g Rýže Basmati
  • 1.77 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1430 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 428.8 mg
  • Vláknina 7080.9 mg
  • Vitamín A 7080.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.

  • 2

    Do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.

  • 3

    Jakmile je rýže hotová, přidáme do rizota bylinky a koření, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu