Rizoto s čerstvým špenátem a gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1213 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 36.7 mg
- Draslík 77.3 mg
- Vláknina 2342.2 mg
- Vitamín A 2342.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátové listy opereme, necháme okapat a rozkrájíme na větší kusy, cibuli a česnek nasekáme nadrobno, gorgonzolu nakrájíme na menší kousky.
-
2
V malém hrnci přivedeme k varu drůbeží vývar, stáhneme plamen a necháme pozvolna vařit.
-
3
Do velké, vysoké pánve se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a restujeme asi 5 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme rýži a důkladně promícháme, aby se každé zrnko rýže obalilo tukem. Zalijeme vínem a necháme vsáknout. Stáhneme plamen a stále mícháme. Po sběračkách přiléváme vývar, každou dávku vývaru necháme zcela vsáknout a přilijeme další. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar. Rýže má být uvařená, ale pevná.
-
4
Přidáme špenát a sýr, osolíme, opepříme, nepřestáváme míchat. Zahříváme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí a špenát nezměkne. Ihned podáváme.