Báčské rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Sůl
  • 200 g Rýže loupaná
  • 150 g Paprika zelená
  • 200 g Rajčata
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 987 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 59.2 mg
  • Draslík 307.7 mg
  • Vláknina 7568.3 mg
  • Vitamín A 7568.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2110.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a pepřem a necháme zpěnit. Na základ vložíme maso nakrájené na kostky, opečeme ze všech stran, osolíme, podlijeme a zakryté dusíme pozvolna, podle potřeby mírně podléváme.

  • 2

    Mezitím spaříme propláchnutou rýži vařící vodou, osolíme, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a vše vmícháme k poloměkkému masu. Zalijeme vodou a společně dodusíme 10 minut. Odstavíme, ale necháme pod pokličkou ještě dalších 10 minut dojít. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu