Báčské rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 26 g
- Sodík 987 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 59.2 mg
- Draslík 307.7 mg
- Vláknina 7568.3 mg
- Vitamín A 7568.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2110.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a pepřem a necháme zpěnit. Na základ vložíme maso nakrájené na kostky, opečeme ze všech stran, osolíme, podlijeme a zakryté dusíme pozvolna, podle potřeby mírně podléváme.
-
2
Mezitím spaříme propláchnutou rýži vařící vodou, osolíme, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a vše vmícháme k poloměkkému masu. Zalijeme vodou a společně dodusíme 10 minut. Odstavíme, ale necháme pod pokličkou ještě dalších 10 minut dojít. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.