Zeleninové rizoto s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 100 g Chřest bílý
  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Houby čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Masový vývar
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 982 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 823.5 mg
  • Vláknina 15800 mg
  • Vitamín A 15800 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži důkladně propláchneme a na rozpáleném oleji opražíme. Zalijeme osoleným vývarem, přidáme hrášek, pokrájený chřest, nakrájené houby, ochutíme worcesterskou omáčkou a krátce podusíme.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, nasekáme a vmícháme do rizota. Dodusíme, zakryté necháme chvíli dojít a podáváme.

Komentáře k receptu