Rizoto s rukolou a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 18 g
- Sodík 646 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 1059.3 mg
- Vláknina 24945.4 mg
- Vitamín A 24945.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby a rukolu očistíme. Houby nakrájíme na kousky a rukolu omyjeme a necháme okapat.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme houby, ze všech stran je opečeme, poté je vyndáme z pánve a odložíme stranou.
-
3
Do hrnce dáme rýži a tymián a krátce osmahneme. Poté zalijeme polovinou zeleninového vývaru a okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem. Za občasného zamíchání asi 15 minut povaříme. Přitom po částech přiléváme zbývající zeleninový vývar a Alpro soja Cuisine.
-
4
Přidáme houby, rizoto povaříme a vmícháme do něj nakrájenou rukolu a hned podáváme.