Těstovinové rizoto s houbami a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2 kostka Masox
  • 500 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 200 g Ryzce čerstvé
  • 200 g Chřest zelený
  • 150 ml Smetana sladká 12%
  • 0.2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Šťáva citrónová
  • 1 ks Cibule
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 balení Omáčka boloňská
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 18.3 mg
  • Vláknina 425 mg
  • Vitamín A 425 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme a nakrájíme. Cibuli nasekáme nadrobno, houby nakrájíme na plátky. Cibulku na rozpáleném tuku necháme zesklovatět, potom přidáme plátky hub, chřestu, 2 kostky masoxu a vaříme 20 minut. Ke konci varu přisypeme do směsi 2 balíčky směsi na přípravu francouzské omáčky ke kuřeti, přilijeme smetanu a vše dohromady krátce povaříme.

  • 2

    Mezitím dáme vařit těstoviny do slané vody. Vařené těstoviny scedíme, zamícháme do nich připravenou smetanovou omáčku, vše ochutíme lžičkou citrónové šťávy a na závěr ještě krátce prohřejeme na ohni. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu