Rizoto Verona

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Šalotka
  • 5 g Šafrán
  • 200 g Rýže Arborio
  • 250 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
  • 250 ml Víno bílé
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 2705 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 343.8 mg
  • Vláknina 1495 mg
  • Vitamín A 1495 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Obě másla rozpustíme a kolečka šalotky na nich orestujeme.

  • 2

    Přidáme rýži a všechno dál dusíme přibližně 3 minuty. Směs zalijeme bílým vínem, vaříme a postupně podléváme hovězím vývarem. Smícháme šafrán, sůl a pepř a ochutíme rizoto. Všechno ještě přibližně 20 minut necháme táhnout.

  • 3

    Šunku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním zamícháme do rizota.

  • 4

    Rizoto ještě posypeme strouhaným parmezánem a servírujeme.

Komentáře k receptu