Rizoto Verona
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 18 g
- Sodík 2705 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 343.8 mg
- Vláknina 1495 mg
- Vitamín A 1495 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Obě másla rozpustíme a kolečka šalotky na nich orestujeme.
-
2
Přidáme rýži a všechno dál dusíme přibližně 3 minuty. Směs zalijeme bílým vínem, vaříme a postupně podléváme hovězím vývarem. Smícháme šafrán, sůl a pepř a ochutíme rizoto. Všechno ještě přibližně 20 minut necháme táhnout.
-
3
Šunku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním zamícháme do rizota.
-
4
Rizoto ještě posypeme strouhaným parmezánem a servírujeme.