Řecké rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 600 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Olivy černé
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 100 g Sýr Feta
  • 40 g Oregano čerstvé
  • 300 g Rýže dlouhozrnná
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Olej kukuřičný
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1771 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 105.6 mg
  • Draslík 1119 mg
  • Vláknina 9110 mg
  • Vitamín A 9110 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova asi 10 minut, za stálého otáčení. Maso vyjmeme a odložíme na později.

  • 2

    Do hrnce přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek, osmažíme doměkka. Přisypeme rýži, zalijeme 50ml vývaru a 5 minut povaříme. Rajčata rozmixujeme se zbytkem vývaru a bylinkami, přilijeme do hrnce a promícháme.

  • 3

    Nakonec vrátíme kousky masa, které zatlačíme do rýže, zakryjeme a vaříme na velmi mírném ohni 30 minut. Odstavíme vmícháme olivy nakrájené na půlky a osolíme. Podáváme posypané rozdrobeným sýrem feta a ozdobené snítkou oregana.

Komentáře k receptu