Řecké rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1771 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 105.6 mg
- Draslík 1119 mg
- Vláknina 9110 mg
- Vitamín A 9110 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova asi 10 minut, za stálého otáčení. Maso vyjmeme a odložíme na později.
-
2
Do hrnce přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek, osmažíme doměkka. Přisypeme rýži, zalijeme 50ml vývaru a 5 minut povaříme. Rajčata rozmixujeme se zbytkem vývaru a bylinkami, přilijeme do hrnce a promícháme.
-
3
Nakonec vrátíme kousky masa, které zatlačíme do rýže, zakryjeme a vaříme na velmi mírném ohni 30 minut. Odstavíme vmícháme olivy nakrájené na půlky a osolíme. Podáváme posypané rozdrobeným sýrem feta a ozdobené snítkou oregana.