Rizoto s modrým sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1149 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 558.3 mg
- Vláknina 2318.3 mg
- Vitamín A 2318.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve hrnci rozpálíme olej a pár minut v něm necháme změknout nakrájený česnek a cibulku. Přisypeme rýži a důkladně ji v oleji opražíme.
-
2
Přilijeme víno a rýži vaříme, dokud se víno nevstřebá. Postupně přiléváme vařící vývar, vždy až se vstřebá předchozí dávka. Stejným způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová.
-
3
Přisypeme nasekaný špenát a sýr a vše dochutíme. Rizoto zamícháme a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí. Podáváme horké.