Čokoládové rizoto s vanilkou a portským vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 848 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 22 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 97.5 mg
- Vláknina 126 mg
- Vitamín A 126 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podélně rozpůlíme vanilkový lusk. Zahřejeme v hrnci máslo, přidáme rýži, vanilkový lusk a špetku soli. Vše zalijeme horkým portským vínem. Při mírné teplotě za občasného zamíchání vaříme tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevsákne.
-
2
Přidáme cukr a mléko a zaobčasného zamíhání vaříme tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
-
3
Ze směsi vyjmeme vanilkový lusk, jemně nasekáme čokoládu a smícháme s polovinou rizota.
-
4
Do sklenic střídavě vrstvíme tmavé a světlé rizoto a na noc uložíme do lednice, aby se správně uleželo.
-
5
Podáváme zdobené proužky pomerančové kůry.