Rizoto z jehněčích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1121 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 787 mg
- Draslík 940.6 mg
- Vláknina 6729.8 mg
- Vitamín A 6729.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném másle dorůžova. Přidáme jehněčí játra nakrájená na malé kousky a restujeme za stálého míchání 10 minut. V hrnci uvaříme rýži podle návodu asi 20 minut. Mezitím k játrům přidáme skořici a pokrájená rajčata, zakryté dusíme. Hotovou rýži vsypeme do mísy, osolíme a zalijeme rozpuštěným máslem. Nakonec přidáme játrovou směs a zlehka promícháme. Hotové rizoto podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.