Rizoto z jehněčích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 250 g Rýže loupaná
  • 10 g Sůl
  • 40 g Petržel - nať
  • 800 g Játra jehněčí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1121 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 787 mg
  • Draslík 940.6 mg
  • Vláknina 6729.8 mg
  • Vitamín A 6729.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném másle dorůžova. Přidáme jehněčí játra nakrájená na malé kousky a restujeme za stálého míchání 10 minut. V hrnci uvaříme rýži podle návodu asi 20 minut. Mezitím k játrům přidáme skořici a pokrájená rajčata, zakryté dusíme. Hotovou rýži vsypeme do mísy, osolíme a zalijeme rozpuštěným máslem. Nakonec přidáme játrovou směs a zlehka promícháme. Hotové rizoto podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu