Rizoto s cuketou a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rýže carnaroli
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 11.2 mg
  • Draslík 665.9 mg
  • Vláknina 7030.3 mg
  • Vitamín A 7030.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi zahřejeme olej a po dobu 2 minut na něm opékáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli a čerstvě nastrouhaný zázvor.

  • 2

    Přidáme rýži a krátce ji opečeme. Zahřejeme vývar a společně s vínem jej postupně přiléváme k rýžové směsi. Za občasného zamíchání vaříme při mírné teplotě 10-15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Cukety nakrájíme na hranolky, lehce je osolíme a vmícháme do rýže. Pod pokličkou necháme 5 minut táhnout. Podle potřeby, než je rýže hotová, přidáváme vodu.

  • 4

    Do hotového rizota vmícháme nastrouhaný parmezán a navrch ozdobíme sekanou bazalkou. Pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu