Rizoto v krabím krunýři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1668 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 74.4 mg
- Draslík 1239.4 mg
- Vláknina 4862.5 mg
- Vitamín A 4862.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Povaříme kraby 8-10 minut. Scedíme, otevřeme, vyjmeme maso, pokrájíme, dáme do mísy. Krunýře vyčistíme a uschováme.
-
2
Oloupeme šalotky a nasekáme. Petrželku nasekáme. Spaříme rajčata, nakrájíme na kostičky. Rybí vývar uvedeme do varu.
-
3
Do pánve vložíme máslo, rozehřejeme a osmažíme nasekanou šalotku. Přisypeme rýži a za občasného zamíchání smažíme 2 minuty. Přilijeme bílé víno a vyvaříme. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a rýži vaříme 15-18 minut.
-
4
Do jiné pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou šalotku. Přidáme pokrájené krabí maso, za častého míchání smažíme. Přidáme kostičky rajčat, sůl a pepř. Před koncem vaření vmícháme směs do rýže. Hotové rizoto rozdělíme do krunýřů, které jsme dali stranou. Posypeme nasekanou petrželkou a horké podáváme.