Kuřecí rizoto na kari
Suroviny
- 120 g Cibule
- 150 g Hrášek
- 350 g Kuřecí prsa
- 200 g Rýže předvařená (parboiled)
- 10 ml Omáčka sójová
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Saturejka
- 8 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 9 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 74.7 mg
- Draslík 816.2 mg
- Vláknina 11256 mg
- Vitamín A 11256 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přidáme kari koření, sojovou omáčku a saturejku. Vše zalijeme olivovým olejem a necháme odležet.
-
2
Zatím si uvaříme rýži. Může být sypaná nebo v předvařených sáčcích.
-
3
Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Jenom lehce zpěníme a přidáme červenou papriku a kurkumu. Do pánve vyklopíme maso z misky a důkladně orestujeme. Přidáme hrášek, podlijeme vodou a dusíme 10 minut.
-
4
Nakonec přimícháme vařenou rýži, prohřejeme a můžeme podávat.