Slovenské rizoto s vepřovými játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 69 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 307 mg
- Draslík 490.6 mg
- Vláknina 8083.8 mg
- Vitamín A 8083.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěná, na kostky nakrájená játra, oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, očištěné, na plátky nakrájené houby. Vše dusíme do měkka.
-
2
Zvlášť udusíme rýži a již měkkou ji promícháme s játry, Přidáme okapaný hrášek, rizoto podle chuti osolíme a opepříme, vše ještě chvíli podusíme.
-
3
Podáváme s červenou řepou.