Slovenské rizoto s vepřovými játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra vepřová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 250 g Rýže loupaná
  • 100 g Houby čerstvé
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 307 mg
  • Draslík 490.6 mg
  • Vláknina 8083.8 mg
  • Vitamín A 8083.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěná, na kostky nakrájená játra, oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, očištěné, na plátky nakrájené houby. Vše dusíme do měkka.

  • 2

    Zvlášť udusíme rýži a již měkkou ji promícháme s játry, Přidáme okapaný hrášek, rizoto podle chuti osolíme a opepříme, vše ještě chvíli podusíme.

  • 3

    Podáváme s červenou řepou.

Komentáře k receptu