Rizoto s hráškem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek
  • 250 g Rýže loupaná
  • 50 g Slanina vepřová
  • 200 g Houby čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 16.9 mg
  • Draslík 570.4 mg
  • Vláknina 17125 mg
  • Vitamín A 17125 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji a zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli.

  • 2

    Přidáme hrášek, na plátky nakrájené houby a propláchnutou, okapanou rýži. Vše osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka.

  • 3

    Hotové rizoto nakypříme vidličkou a při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu