Rizoto s hráškem a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 9 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 16.9 mg
- Draslík 570.4 mg
- Vláknina 17125 mg
- Vitamín A 17125 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji a zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli.
-
2
Přidáme hrášek, na plátky nakrájené houby a propláchnutou, okapanou rýži. Vše osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka.
-
3
Hotové rizoto nakypříme vidličkou a při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.
-
4
Podáváme se zeleninovým salátem.