Rizoto z kuřecích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 25 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 111.9 mg
- Draslík 344.3 mg
- Vláknina 1925 mg
- Vitamín A 1925 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme neopranou rýži a osmahneme ji dosklovita. Zalijeme vývarem, osolíme a za stálého míchání a občasného podlévání rýži dovaříme.
-
2
Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájená játra, opečeme je, přidáme rajčatový protlak, podlijeme trochou vývaru a svaříme.
-
3
Játra smícháme s rýží a nastrouhaným parmezánem, upravíme na mísu a podáváme s vločkami másla.