Zapečené rizoto s uzeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 300 g Rýže loupaná
  • 200 g Salám měkký
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 285.9 mg
  • Vláknina 8387.4 mg
  • Vitamín A 8387.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve studené vodě propereme rýži a horkou vodou spaříme. Necháme okapat.

  • 2

    Oloupeme a nakrájíme cibuli, zpěníme ji na rozpáleném oleji (1 polévková lžíce) v hrnci. Zaprášíme paprikou, vysypeme rýži a zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni do měkka.

  • 3

    Na malé kostičky nakrájíme uzeninu, rozehřejeme na pánvi zbylý olej a do červena osmahneme uzeninu.

  • 4

    Slijeme a necháme okapat hrášek.

  • 5

    Nastrouháme tvrdý sýr, polovinu sýra smícháme se smetanou.

  • 6

    Do uvařené rýže vmícháme osmahnutou uzeninu a okapaný hrášek, přidáme smetanu se sýrem.

  • 7

    Do vymazané zapékací mísy dáme rizoto, posypeme zbytkem sýra a 30 minut zapečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu