Zapečené rizoto s uzeninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 22 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 285.9 mg
- Vláknina 8387.4 mg
- Vitamín A 8387.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve studené vodě propereme rýži a horkou vodou spaříme. Necháme okapat.
-
2
Oloupeme a nakrájíme cibuli, zpěníme ji na rozpáleném oleji (1 polévková lžíce) v hrnci. Zaprášíme paprikou, vysypeme rýži a zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni do měkka.
-
3
Na malé kostičky nakrájíme uzeninu, rozehřejeme na pánvi zbylý olej a do červena osmahneme uzeninu.
-
4
Slijeme a necháme okapat hrášek.
-
5
Nastrouháme tvrdý sýr, polovinu sýra smícháme se smetanou.
-
6
Do uvařené rýže vmícháme osmahnutou uzeninu a okapaný hrášek, přidáme smetanu se sýrem.
-
7
Do vymazané zapékací mísy dáme rizoto, posypeme zbytkem sýra a 30 minut zapečeme ve vyhřáté troubě.