Lilek s masem a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Rýže loupaná
  • 600 g Lilek
  • 100 ml Olej stolní
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 964 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 310.4 mg
  • Draslík 1111.6 mg
  • Vláknina 16404.8 mg
  • Vitamín A 16404.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve studené vodě propláchneme rýži a dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody a dusíme do měkka.

  • 2

    Oloupeme lilek, pokrájíme na centimetrové plátky, které obalíme v mouce a na oleji osmahneme.

  • 3

    Oloupeme a nakrájíme cibuli, papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Sádlo rozehřejeme v hrnci a osmahneme na něm cibuli, přidáme zelenou papriku a osmahneme. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme polovinou smetany a 30 minut dusíme. Necháme vychladnout a vmícháme celá vejce.

  • 5

    Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu masové směsi, kterou poklademe plátky opečeného lilku a pokapeme smetanou, vrstvy střídáme. Poslední vrstvu dáme masovou směs, kterou poklademe nakrájenými rajčaty.

  • 6

    Pokapeme smetanou a 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu