Vepřové kari s květákovou rýží
Suroviny
- 350 g Cuketa
- 425 g Vepřová plec
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Fenykl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Květák
- 1 ks Bujón hovězí
- 2 polévková lžíce Čočka červená
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 2 polévková lžíce Ocet
- 4 polévková lžíce Koriandr
- 2 polévková lžíce Zázvor
- 1 polévková lžíce Olej řepkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1098 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 75.5 mg
- Draslík 1617.2 mg
- Vláknina 16655.5 mg
- Vitamín A 16655.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 148.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, zázvor nastrouháme. Vše smažíme na oleji asi 10 minut.
-
2
Kari koření smícháme s vinným octem a potřeme jím vepřové maso, nakrájené na kostky. To pak dáme smažit na cibuli. Opečeme ze všech stran a dáme stranou.
-
3
Kmín a fenykl osmažíme na pánvi dokřupava a přidáme je k cibuli.
-
4
Přidáme také rajčata, čočku a nakrájené cukety a rozdrobíme bujonovou kostku.
-
5
Přikryjeme a vaříme 40 minut za občasného míchání. V případě potřeby přilijeme vodu.
-
6
Do hrnce vrátíme maso a vaříme 10-20 minut, dokud vepřové maso není měkké a uvařené.
-
7
Květák rozebereme na růžičky a ty pak rozmixujeme na hrubo. Poté dáme na talíř, zalijeme vodou a necháme 7 minut v mikrovlnné troubě – přikryté.
-
8
Poté květák slijeme a smícháme s uvařenou rýží.
-
9
Vepřové curry podáváme s květákovou rýží.