Fazolová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Pažitka
  • 200 g Fazole bílé sterilované
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 šálek Rýže loupaná
  • 4 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 234.6 mg
  • Vláknina 6812 mg
  • Vitamín A 6812 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýží probereme a v kastrůlku na 20 ml rozehřátého oleje osmahneme. Smažíme asi tak 5 minut a potom rýží zalijeme horkou a osolenou vodou. Kastrůlek přiklopíme poklicí a rýži na mírném ohni dusíme 15 minut.

  • 3

    Měkkou rýží stáhneme ze sporáku, vysypeme do větší nádoby a vmícháme do ní scezené fazole. Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a spolu s pažitkou osmahneme na zbylém oleji a přidáme k rýží. Nakonec přilijeme rajčatový protlak. Všechny suroviny promícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti dosolíme. Zlehka zamícháme.

Komentáře k receptu