Indonéská rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Kompot mandarinkový
  • 50 g Mandle
  • 50 g Rozinky bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 2 šálek Rýže loupaná
  • 4 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 206.2 mg
  • Vláknina 8147.3 mg
  • Vitamín A 8147.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 9.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku přivedeme osolenou vodu k varu. Do vody přisypeme opranou rýži a zamícháme. Kastrůlek s rýží přiklopíme poklicí a vložíme na 15 minut do horké trouby. Potom ji vyndáme z trouby, necháme ještě pod poklici dojít.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, na kterém zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené jablko a rozinky. Nakonec vmícháme spařené, oloupané a nadrobno nasekané mandle.

  • 3

    Všechny suroviny prohřejeme asi 5 minut. Potom přisypeme měkkou rýží, scezené a okapané mandarinky. Dochutíme solí, kari kořením, zamícháme a stáhneme z ohně.

Komentáře k receptu