Pilaf ze skopového masa s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 380 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 370.6 mg
- Vláknina 18219.8 mg
- Vitamín A 18219.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Rýži propláchneme. Sýr nastrouháme najemno. Masox rozmícháme v hrnku v 1 decilitru vody a necháme na ohni přejít varem. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme.
-
2
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak podlijeme trochou vývaru z Masoxu, zmírníme oheň a přikryté pokličkou dusíme téměř doměkka.
-
3
V hrnci doměkka podusíme v osolené vodě rýži. V další malé pánvi na másle podusíme nakrájenou mrkev a houby.
-
4
Zapékací mísu vymastíme olejem, na dno rozprostřeme dušené měkké maso, na něj vrstvu mrkve a hub a navrch dáme rýži. Zalijeme zbylým vývarem a krátce zapečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů.
-
5
Při servírování dáváme na talíře kopečky, které vytvoříme naběračkou namočenou v horké vodě. Posypeme je nastrouhaným sýrem.