Řecká musaka ze skopového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 25 g
- Sodík 995 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 812.1 mg
- Vláknina 13289.8 mg
- Vitamín A 13289.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v slané vodě. Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Rajčata omyjeme a nakrájíma na čtvrtky. Nakládané houby slijeme a necháme v sítu okapat. Křen oškrábeme a nastrouháme najemno. Skopovou kýtu nakrájíme na malé kostky a osolíme.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm prudce za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak oheň zmírníme, přilijeme vývar, přidáme kečup, vše promícháme a pomalu dusíme pod pokličkou. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.
-
3
Když je maso téměř měkké, necháme chvíli odkryté smažit, potom přidáme uvařené brambotry a rýži, okapané houby a nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr dochutíme pepřem a solí.
-
4
Podáváme s 1 lžičkou strouhaného křenu.