Rýže s cizrnou a cibulkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 4 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 284.7 mg
- Vláknina 5687.6 mg
- Vitamín A 5687.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Pak ji slijeme, zalijeme v hrnci vodou čerstvou a uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme přes síto a necháme okapat.
-
2
Okapanou cizrnu dáme do hrnce s polovinou přepuštěného másla, promícháme, podlijeme malým množstvím vody a krátce pod pokličkou podusíme.
-
3
V hluboké větší pánvi na druhé polovině přepuštěného másla osmahneme cibulky, přidáme propláchnutou okapanou rýži, zalijeme vývarem, opepříme a osolíme. Vše promícháme a vaříme, dokud rýže není měkká.
-
4
Uvařenou rýži pak promícháme s cizrnou, dochutíme skořicí, pepřem a solí, znovu důkladně promícháme a prohřejeme.
-
5
Tato rýže je vhodná jako příloha především k dušenému hovězímu masu.