Kuře s nádivkou ze skopového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1196 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 79 g
- Sodík 548 mg
- Bílkoviny 87 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 349.1 mg
- Draslík 994.4 mg
- Vláknina 2010.3 mg
- Vitamín A 2010.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata dobře omyjeme a vysušíme, zevnitř i zvenku osolíme a necháme v chladničce hodinu odležet.
-
2
Rýži uvaříme, pak scedíme přes síto, necháme vychladnout a okapat.
-
3
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, najemno nasekáme i omytou nať petrželky. Rajčata oloupene a nakrájíme na malé kousky. Mandle spaříme, oloupeme a jemně nasekáme.
-
4
V pánvi rozehřejeme část másla, na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mleté jehněčí maso, uvařenou rýži, nakrájená rajčata a nasekané mandle, podle chuti přidáme skořici, opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme, prohřejeme a necháme vychladnout.
-
5
Odleželá kuřata naplníme vychladlou nádivkou a zašijeme, případně uzavřeme pomocí špikovacích jehel. V pekáči rozehřejeme zbylé máslo, na ně položíme kuřata a podlijeme je vývarem. Pečeme ve středně rozehřáté troubě přibližně hodinu a půl, během pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
-
6
Upečená kuřata rozdělíme na porce a podáváme horké přelité šťávou z pekáče.