Paella toreadorská
Suroviny
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 2 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 6 dl Voda pitná
- 2 dl Rýže dlouhozrnná
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 352 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 335.7 mg
- Vláknina 15695 mg
- Vitamín A 15695 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky, mrkve oškrábeme, pokrájíme na kostky. Rozpůlíme papriky, odstraníme semínka a krájíme na proužky.
-
2
Z pórku odstraníme zelený vršek i dolní část, rozkrojíme na polovinu, opláchneme vodou. Poté rozkrájíme na jemné proužky.
-
3
Rozehřejeme ve woku olej, přidáme cibuli, osmahneme, přidáme rýži, rajčatový protlak, zeleninu a promícháme. Osolíme, přsypeme oregano, zalijeme vodou a pod pokličkou necháme vařit 25 minut.
-
4
Poté podáváme.