Kuře s čínskou barbrecue marinádou
Suroviny
- 200 g Rýže dlouhozrnná
- 1250 g Kuře
- 100 g Slanina vepřová
- 200 g Hrášek mražený
- 125 ml Víno červené
- 125 ml Med včelí
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Hořčičné semínko
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 43 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 249.4 mg
- Draslík 588.4 mg
- Vláknina 3945.8 mg
- Vitamín A 3945.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme čínskou barbecue marinádu. Smícháme červené víno, med, chilli koření, mleté hořčičné semínko, přivedeme k varu a necháme vychladnout.
-
2
Polovinou marinády potřeme kuře, dáme ho na rošt pekáče a v troubě rozehřáté na 200°C pečeme 75-90 minut. Během pečení poléváme zbylou marinádou. Píchneme-li do kuřete a vytéká čirá šťáva, je už hotové. Přikryjeme ho alobalem, jakmile začne maso hnědnout.
-
3
Upečené kuře naporcujeme, podáváme s pečenou rýži.
-
4
K přípravě pečené rýže použijeme wok pánev. Na pánvi rozehřejeme 2 lžičky arašídového oleje, přilejeme rozšlehaná vejce a mícháme, začnou-li tuhnout, stáhneme je z ohně. Rozehřejeme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a na kostky nakrájené 2 plátky slaniny, 2-3 minuty opékáme. Pak vmícháme hrášek, sójovou omáčku, uvařenou rýži a ztuhlá vejce. Opékáme, dokud není vše dobře prohřáté.