Smažená rýže speciální
Suroviny
- 150 g Rýže dlouhozrnná
- 75 g Hrášek
- 150 g Fazolové klíčky
- 225 g Šunka dušená
- 150 g Garnát obecný
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 13 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 228 mg
- Draslík 297.2 mg
- Vláknina 5119.5 mg
- Vitamín A 5119.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vroucí vodou uvaříme 15 minut rýži, poté scedíme, propláchneme studenou vodou a poté znovu přecedíme.
-
2
Ve woku rozehřejeme lžíci rostlinného oleje. Přidáme rozšlehaná vejce. Vajíčko osmahneme do omelety. Jakmile spodní strana zhnědne, obrátíme a dopečeme z druhé strany. Vyndáme z woku a necháme vychladnout.
-
3
Ve woku rozehřejeme zbývající olej a osmahneme rozetřený česnek a mletý zázvor. Přidáme pokrájené jarní cibulky, hrášek, pokrájenou šunku, fazolové klíčky, garnáty a smažíme 2 minuty. Vmícháme sójovou omáčku a rýži, povaříme 2 minuty.
-
4
Rýži přendáme na talíř, stočíme vaječnou palačinku, nakrájíme ji a ozdobíme s ní rýži.
-
5
Ihned podáváme.