Krémové rizoto
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Hovězí vývar základní
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 hrnek Rýže loupaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 29 g
- Sodík 748 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 111.3 mg
- Draslík 436.3 mg
- Vláknina 5731.4 mg
- Vitamín A 5731.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vývaru uvaříme rýži.
-
2
Nakrájíme žampiony a rajčata a spolu s cuketou osmahneme na másle.
-
3
Poprášíme směs hladkou moukou, osolíme a opepříme.
-
4
Uvařenou rýži přidáme na směs a se zeleninou promícháme. Přilijeme smetanu a povaříme krátce, aby se chutě spojily. Podáváme posypané petrželkou.