Čočka zelená s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 6 g
- Sodík 685 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 633.2 mg
- Vláknina 19172.4 mg
- Vitamín A 19172.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce vlijeme masový vývar a jakmile začne vařit, vložíme do něj čočku a rýži. Hrnec zakryjeme a ztlumíme plamen. Vaříme asi 30 minut a průběžně mícháme.
-
2
Pórek omyjeme a nakrájíme na šikmé asi 5 mm silné proužky. Nachystáme si wok a zahřejeme v něm olej. Přidáme pórek a dusíme, dále vložíme ještě uvařenou čočku, rýži a meruňky rozkrájené na větší kousky. Přidáme mletý zázvor, hřebíček a skořici. Pro zjemnění chuti pokrmu přidáme ještě zakysanou smetanu.