Paella se slávkami
Suroviny
- 55 g Hrášek mražený
- 300 g Kuřecí prsa
- 250 g Vepřové maso libové
- 500 g Mušle slávky
- 55 g Salám Chorizo
- 500 g Rýže dlouhozrnná
- 100 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 l Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 942 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 35 g
- Sodík 943 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 553.3 mg
- Vláknina 2571.8 mg
- Vitamín A 2571.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1058.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji 3 minuty zvolna opékáme kuřecí a vepřové maso nakrájené na proužky. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Vložíme nakrájenou cibuli, papriku a chorizo a restujeme 5 minut. Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty mícháme.
-
2
Přilijeme vývar, přidáme kurkumu a pepř, přivedeme k varu. Na mírném ohni 5 minut povaříme. Přidáme slávky a hrášek, přiklopíme a vaříme 5 minut, dokud se slávky neotevřou. Zavřené slávky odstraníme. Přidáme kuřecí a vepřové maso a odkryté vaříme 5-10 minut, dokud se nevstřebá vývar a rýže nezměkne.