Paella se slávkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 55 g Hrášek mražený
  • 300 g Kuřecí prsa
  • 250 g Vepřové maso libové
  • 500 g Mušle slávky
  • 55 g Salám Chorizo
  • 500 g Rýže dlouhozrnná
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 942 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 943 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 553.3 mg
  • Vláknina 2571.8 mg
  • Vitamín A 2571.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1058.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi na rozehřátém oleji 3 minuty zvolna opékáme kuřecí a vepřové maso nakrájené na proužky. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Vložíme nakrájenou cibuli, papriku a chorizo a restujeme 5 minut. Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty mícháme.

  • 2

    Přilijeme vývar, přidáme kurkumu a pepř, přivedeme k varu. Na mírném ohni 5 minut povaříme. Přidáme slávky a hrášek, přiklopíme a vaříme 5 minut, dokud se slávky neotevřou. Zavřené slávky odstraníme. Přidáme kuřecí a vepřové maso a odkryté vaříme 5-10 minut, dokud se nevstřebá vývar a rýže nezměkne.

Komentáře k receptu