Pilaf s meruňkami a jehněčím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Meruňky sušené
  • 250 g Rýže dlouhozrnná
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Česnek
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 92.2 mg
  • Draslík 409 mg
  • Vláknina 6175 mg
  • Vitamín A 6175 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 815 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek doměkka. Maso nakrájené na kostky ze všech stran opečeme dohněda. Osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a skořici a promícháme. Přidáme rozinky a meruňky a zalijeme vodou. Přiklopené dusíme půl hodiny doměkka.

  • 2

    Rýži zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na mírném ohni doměkka. Přidáme zbytek másla a šafrán.

  • 3

    Do hrnce střídavě klademe vrstvu rýže a vrstvu masa. Poslední vrstvu tvoří rýže. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni 20 minut.

Komentáře k receptu