Pilaf s meruňkami a jehněčím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 29 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 92.2 mg
- Draslík 409 mg
- Vláknina 6175 mg
- Vitamín A 6175 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 815 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek doměkka. Maso nakrájené na kostky ze všech stran opečeme dohněda. Osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a skořici a promícháme. Přidáme rozinky a meruňky a zalijeme vodou. Přiklopené dusíme půl hodiny doměkka.
-
2
Rýži zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na mírném ohni doměkka. Přidáme zbytek másla a šafrán.
-
3
Do hrnce střídavě klademe vrstvu rýže a vrstvu masa. Poslední vrstvu tvoří rýže. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni 20 minut.