Rýže s vejci a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže dlouhozrnná
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 125 g Hrášek
  • 200 g Cibulka jarní
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 60 plátek Slanina vepřová
  • 0.31 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 662 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 132.9 mg
  • Draslík 373 mg
  • Vláknina 8210 mg
  • Vitamín A 8210 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme rýži v osolené 1 vodě 12-15 minut doměkka.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji. Vložíme rýži a hrášek a smažíme ještě 5 minut.

  • 3

    Přidáme rozšlehané vejce a fazolové lusky, mícháme a smažíme, až vejce ztuhnou. Ochutnáme, ozdobíme cibulkou a servírujeme.

Komentáře k receptu