Pilaf s pistáciemi
Suroviny
- 100 g Cibule
- 30 g Hrozinky
- 60 g Pistácie
- 250 g Rýže loupaná
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Kardamom
- 10 g Skořice celá
- 15 g Koriandr čerstvý
- 2 ks Bobkový list
- 3 ks Hřebíček
- 6 ks Pepř černý celý
- 1.25 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Kmín celý
- 1 polévková lžíce Kurkuma
- 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1512 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1274.7 mg
- Vláknina 45931.5 mg
- Vitamín A 45931.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opražíme nasucho skořici, kmín, kuličky pepře, kardamom a hřebíček.
-
2
Pražíme asi 2-3 minuty, až začne vonět.
-
3
V hrnci s rozehřátým olejem smažíme nakrájenou cibuli a kurkumu. Smažíme za občasného míchání 10 minut, až cibule změkne.
-
4
Vsypeme rýži, mícháme a opražíme. Pomalu přidáváme horký vývar,
-
5
přidáme bobkový list, sůl a pepř podle chuti a přivedeme k varu. Stáhneme oheň, zakryjeme poklicí a podusíme asi 10 minut (poklici po dobu dušení nezvedáme).
-
6
Hrnec sundáme z ohně a necháme ji stát přikrytou asi 5 minut.
-
7
Přidáme nasekané pistácie a hrozinky a lehce je vmícháme vidličkou, aby se pilaf načechral. Ozdobíme čerstvým koriandrem a servírujeme.