Pilaf s pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Hrozinky
  • 60 g Pistácie
  • 250 g Rýže loupaná
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kardamom
  • 10 g Skořice celá
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1.25 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Kurkuma
  • 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 920 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1512 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1274.7 mg
  • Vláknina 45931.5 mg
  • Vitamín A 45931.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opražíme nasucho skořici, kmín, kuličky pepře, kardamom a hřebíček.

  • 2

    Pražíme asi 2-3 minuty, až začne vonět.

  • 3

    V hrnci s rozehřátým olejem smažíme nakrájenou cibuli a kurkumu. Smažíme za občasného míchání 10 minut, až cibule změkne.

  • 4

    Vsypeme rýži, mícháme a opražíme. Pomalu přidáváme horký vývar,

  • 5

    přidáme bobkový list, sůl a pepř podle chuti a přivedeme k varu. Stáhneme oheň, zakryjeme poklicí a podusíme asi 10 minut (poklici po dobu dušení nezvedáme).

  • 6

    Hrnec sundáme z ohně a necháme ji stát přikrytou asi 5 minut.

  • 7

    Přidáme nasekané pistácie a hrozinky a lehce je vmícháme vidličkou, aby se pilaf načechral. Ozdobíme čerstvým koriandrem a servírujeme.

Komentáře k receptu