Smaženice zeleninová s rýží
Suroviny
- 60 g Hrášek
- 25 g Bambusové výhonky
- 60 g Fazolové lusky zelené
- 125 g Rýže dlouhozrnná
- 750 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 4 ks Klasy kukuřice mražené
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 6 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 284.6 mg
- Vláknina 4755 mg
- Vitamín A 4755 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přivedeme ve velkém hrnci vodu k varu. Přidáme bílou rýži a 15 minut vaříme. Scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Podzemnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme rozetřený česnek a čínskou směs pěti koření a smažíme 30 vteřin. Přidáme nasekanou papriku, zelené fazolky a kukuřičky a 2 minuty smažíme. Do směsi ve woku vmícháme rajčata, bambusové výhonky, rýži a hrášek a smažíme minutu.
-
3
Pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.