Rýže smažená s krabem
Suroviny
- 150 g Fazolové klíčky
- 125 g Krabí maso mražené
- 150 g Rýže dlouhozrnná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 ks Pórek
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 5 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 277.3 mg
- Vláknina 5187 mg
- Vitamín A 5187 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži vaříme v hrnci s osolenou vodou cca 15 minut. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou, znovu scedíme a necháme okapat.
-
2
Podzemnicový olej rozpálíme ve woku, přidáme krabí maso, pokrájený pórek, fazolové klíčky a smažíme 3 minuty. Směs vyndáme a dáme stranou na později. Do woku přidáme rozšlehané vejce a smažíme 3 minuty, dokud neztuhne. Přimícháme rýži, krabí maso, pórek a fazolové klíčky. Přidáme limetkovou šťávu a sójovou omáčku a minutu vaříme.
-
3
Promícháme, zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.