Rýže s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón zeleninový
  • 100 g Chřest zelený
  • 150 g Rýže dlouhozrnná
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 0.35 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 644 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 204.1 mg
  • Vláknina 3152.4 mg
  • Vitamín A 3152.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm nasekanou cibulku. Potom přisypeme rýži, zamícháme, osolíme, přilijeme vývar a vaříme 15 minut.

  • 2

    Z oloupaného chřestu odkrojíme špatné konce, které vyhodíme, a hlavičky, které necháme na konečnou úpravu pokrmu. Zbylé kousky chřestových výhonků nakrájíme na kousky a přidáme do kastrolu s rýží. Za občasného míchání vaříme do změknutí, v případě potřeby zalijeme bujónem, rozmíchaným ve vodě. Na závěr přisypeme hlavičky chřestu a vaříme už jen 3 minuty. V uvařeném rizotu rozmícháme lžičku másla a strouhaný sýr, důkladně promícháme a necháme pod pokličkou dojít. Podáváme horké s listy salátu.

Komentáře k receptu