Rýže s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 4 g
- Sodík 644 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 204.1 mg
- Vláknina 3152.4 mg
- Vitamín A 3152.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm nasekanou cibulku. Potom přisypeme rýži, zamícháme, osolíme, přilijeme vývar a vaříme 15 minut.
-
2
Z oloupaného chřestu odkrojíme špatné konce, které vyhodíme, a hlavičky, které necháme na konečnou úpravu pokrmu. Zbylé kousky chřestových výhonků nakrájíme na kousky a přidáme do kastrolu s rýží. Za občasného míchání vaříme do změknutí, v případě potřeby zalijeme bujónem, rozmíchaným ve vodě. Na závěr přisypeme hlavičky chřestu a vaříme už jen 3 minuty. V uvařeném rizotu rozmícháme lžičku másla a strouhaný sýr, důkladně promícháme a necháme pod pokličkou dojít. Podáváme horké s listy salátu.