Kreolská zeleninová rýže s fazolemi
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 100 g Fazole červené
- 200 g Rýže dlouhozrnná
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 0.5 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 12 g
- Sodík 651 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 565.4 mg
- Vláknina 7907.8 mg
- Vitamín A 7907.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme přes noc namáčet ve vodě. Poté vodu vyměníme a vaříme je cca 60 minut doměkka.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek najemno nakrájíme. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nasekáme na kroužky. Papriku omyjeme a nakrájíme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a také nakrájíme.
-
3
Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, česnek a chilli. Vmícháme papriku, poté rýži a společně orestujeme. Zalijeme vývarem, přimícháme rajčata a zakryté dusíme na mírném ohni cca 15 minut.
-
4
Fazole necháme okapat, přidáme do rýže a společně dalších 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, dochutíme limetkovou šťávou. Koriandr opláchneme, lístky nasekáme najemno.
-
5
Rýži rozdělíme na talíře, posypeme koriandrem a podáváme.