Smažená rýže na malajský způsob
Suroviny
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 230 g Hrášek mražený
- 230 g Vepřová pečeně
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 kávová lžička Chilli omáčka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 hrnek Rýže dlouhozrnná
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 16 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 149.6 mg
- Draslík 253.1 mg
- Vláknina 4580.2 mg
- Vitamín A 4580.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozšleháme v misce vajíčko, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, přilijeme vajíčko a necháme 30 vteřin bez míchání na ohni. Omeletu srolujeme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme stranou na později.
-
2
Zbylý olej rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme nakrájenou cibuli se zázvorem, krevety zbavené ulit a vnitřností a česnek. Dvě minuty smažíme, nesmí se nám česnek připálit.
-
3
Přidáme mražený hrášek, jarní cibulku, sójovou omáčku, chilli omáčku a vepřové maso nakrájené na menší kousky. Promícháme a přidáme vařenou rýži, aby se vše prohřálo. Povaříme 8 minut.
-
4
Hotový pokrm podáváme ozdobený vajčenými nudličkami z omelety.