Foo yung s vajíčkem
Suroviny
- 115 g Fazolové výhonky
- 3 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 hrnek Rýže dlouhozrnná
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 11 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 144.6 mg
- Vláknina 2198.3 mg
- Vitamín A 2198.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vajíčka rozšleháme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme si na pánvi lžíci oleje. Přilijeme vajíčka, jako kdybychom dělali omeletu, vajíčko se nesmí lepit na stěny pánve.
-
2
Placku vyklopíme z pánve, rozkrájíme na tenké nudličky a dáme stranou na později.
-
3
Rozehřejeme na pánvi zbylý olej a orestujeme česnek, jarní cibulku, fazolové výhonky a papriku.
-
4
Po 2 minutách přidáme vařenou rýži a důkladně prohřejeme, mícháme, aby se nepřipálila. Přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a vajíčko.
-
5
Promícháme a podáváme.