Foo yung s vajíčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Fazolové výhonky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Rýže dlouhozrnná
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 144.6 mg
  • Vláknina 2198.3 mg
  • Vitamín A 2198.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka rozšleháme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme si na pánvi lžíci oleje. Přilijeme vajíčka, jako kdybychom dělali omeletu, vajíčko se nesmí lepit na stěny pánve.

  • 2

    Placku vyklopíme z pánve, rozkrájíme na tenké nudličky a dáme stranou na později.

  • 3

    Rozehřejeme na pánvi zbylý olej a orestujeme česnek, jarní cibulku, fazolové výhonky a papriku.

  • 4

    Po 2 minutách přidáme vařenou rýži a důkladně prohřejeme, mícháme, aby se nepřipálila. Přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a vajíčko.

  • 5

    Promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu