Jambalaya se šunkou, paprikami a olivami
Suroviny
- 200 g Klobása Dunajská
- 220 g Rýže loupaná
- 350 g Šunka dušená
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 ml Vývar slepičí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 12 ks Olivy černé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1099 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 75 g
- Sodík 4335 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 43.8 mg
- Draslík 319 mg
- Vláknina 30582.2 mg
- Vitamín A 30582.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plátky nakrájenou klobásu, oloupanou, nasekanou cibuli s česnekem a na kostičky nakrájenou šunku opečeme na pánvi na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, očištěné, nadrobno nakrájené papriky a vše podusíme asi 3 minuty.
-
2
Potom vmícháme rajčata, přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut.
-
3
Před podáváním pokrm osolíme, opepříme a vmícháme olivy.