Hrách s rýží a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 18 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 10.7 mg
- Vláknina 12834.4 mg
- Vitamín A 12834.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme ve slané vodě, zvlášť ve vodě podusíme hrách, který jsme namočili den předem.
-
2
Uvařenou rýži smícháme s půlkou nasekané petržele.
-
3
Nasypeme strouhanku do pekáče, na ni položíme vrstvu rýže, kterou posypeme strouhankou.
-
4
Další vrstva je hrách, posypeme strouhankou a poté poklademe vrstvou rýže.
-
5
Smetanu smícháme s máslem a zbylou petrželkou a směs nalijeme na rýži.
-
6
Nakonec pokrm posypeme strouhaným sýrem a dáme péct.