Hrách s rýží a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže dušená
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Hrách loupaný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 10.7 mg
  • Vláknina 12834.4 mg
  • Vitamín A 12834.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme ve slané vodě, zvlášť ve vodě podusíme hrách, který jsme namočili den předem.

  • 2

    Uvařenou rýži smícháme s půlkou nasekané petržele.

  • 3

    Nasypeme strouhanku do pekáče, na ni položíme vrstvu rýže, kterou posypeme strouhankou.

  • 4

    Další vrstva je hrách, posypeme strouhankou a poté poklademe vrstvou rýže.

  • 5

    Smetanu smícháme s máslem a zbylou petrželkou a směs nalijeme na rýži.

  • 6

    Nakonec pokrm posypeme strouhaným sýrem a dáme péct.

Komentáře k receptu