Drůbeží rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 400 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 807 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 105.8 mg
  • Draslík 738.3 mg
  • Vláknina 12732.5 mg
  • Vitamín A 12732.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme rýži.

  • 2

    Na pánvi na másle orestujeme nakrájené kuřecí (nebo krůtí) maso, přidáme nastrouhanou mrkev, kmín, majoránku, podlijeme zeleninovým vývarem a podusíme doměkka. Podle chuti osolíme.

  • 3

    Vše smícháme s vařenou rýží a při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu