Rizoto s kari a naklíčeným hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 4 g
- Sodík 711 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 247 mg
- Vláknina 14685.5 mg
- Vitamín A 14685.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře promytou rýži dáme do hrnce, zelijeme ji vodou, ochutíme solí a uvaříme ji pod pokličkou při mírné teplotě doměkka. Vaříme přibližně 17-20 minut.
-
2
Mezitím v sítu promyjeme naklíčený hrášek. Očištěnou menší cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev překrojíme a přibližně po 10 minutách vaření ji vložíme do rýže, pak za 5 minut přidáme naklíčený hrášek a vše vaříme společně doměkka.
-
3
Když je rýže měkká, mrkev vyjmeme, propláchneme ji pod tekoucí vodou a pokrájíme na malé kostičky.
-
4
V pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme dozlatova cibuli, posypeme ji kari kořením a smažíme přibližně 30 sekund. Cibuli s kari kořením zamícháme do rýže, rizoto dochutíme solí, pepřem a hned podáváme.